Maastricht hotels

Maastricht

Maastricht   68 accommodaties »

161 Smart Deals in Maastricht voor de komende 15 dagen. Mis het niet! Bekijk nu prijzen en beschikbaarheid…

Welkom in Maastricht

Maastricht, één van de oudste steden van Nederland. Een stad die de tand des tijds uitstekend heeft doorstaan en waar je de specifieke, levendige cultuur proeft die door de eeuwen heen gevormd is door Germaanse en Romaanse invloeden.

Compact Centrum

Het centrum van Maastricht is uiterst compact en overzichtelijk. Grote delen zijn voetgangersgebied en de meeste bezienswaardigheden liggen op loopafstand. De St. Servaasbrug verbindt het oude centrum met het trendy stadsdeel Wyck. En vanuit het aangrenzende Céramique ben je via de ‘Hoeg Brögk’ en het stadspark zo weer terug in het centrum. Doordat je heerlijk kunt slenteren door knusse straatjes zonder de weg kwijt te raken, voel je je in Maastricht altijd op je gemak.

Beschermd stadsgezicht

De hele Maastrichtse binnenstad is tot beschermd stadsgezicht verklaard. De monumentale gebouwen en fraaie woonhuizen vertonen stijlen uit verschillende tijden. Van resten uit de Romeinse tijd tot panden met gevelstenen in de Maasland Renaissancestijl. Die is onder meer zichtbaar in de typische zadeldaken; de ruime zolders werden gebruikt voor voedselopslag tijdens de vele belegeringen.
Maar ook vandaag de dag is de architectonische ontwikkeling volop gaande. Ervaar de naadloze overgang van historische bouwwerken en oude gevels naar hedendaagse architectuur en de monumenten van de toekomst. –

Het Stadspark Over kleine heuveltjes, langs het riviertje de Jeker en oude eikenbomen brengen slingerpaden je langs en over de stadsmuren naar de stadsvijver. De vijver is de plek voor relaxend Maastricht. Vroeg in het voorjaar liggen de eerste zonaanbidders al in het gras, terwijl verderop een balletje wordt getrapt en gevist. Dieper in het park vind je een variëteit aan oude bomen en sporen van het roemruchte vestingverleden van Maastricht. Zo kun je de bres in de stadsmuur nog ontwaren, die musketier D’Artagnan probeerde te bestormen bij een Franse aanval in 1673. Iets verder op in het Waldeckpark vind je nog de plek waar hij getroffen door een kogel zijn laatste adem uitblies. Niet te missen is ook het levensgrote standbeeld van een beer zittend op een bankje. Zijn oude woonplaats ligt verderop: de berenkuil. Die ondertussen een tweede leven is begonnen als kunstwerk.