Duitsland, vakantieland nr1

Duitsland, het ligt tegen Nederland aan, en toch is het voor veel Nederlanders het vakantie land bij uitstek.

Duitsland, het ligt tegen Nederland aan, en toch is het voor veel Nederlanders het vakantie land bij uitstek.

Duitsland

Een land vol cultuur. Musea of festivals bezoeken, rustig wandelen en oude kastelen bezoeken of op pad en wildwatervaren in de bergen. In het land van onze Oosterburen kan het allemaal.

Een autovakantie naar Duitsland is ideaal om er even lekker tussenuit te gaan. Het is namelijk een fantastisch vakantieland en bovendien gelegen op zeer korte afstand van Nederland. U heeft dus geen last van lange reistijden maar u kan direct genieten van een heerlijke vakantie. Onze oosterburen beschikken over vele indrukwekkende bezienswaardigheden en ook het prachtige Duitse landschap zal bijdragen aan een succesvolle vakantie. Het landschap is zeer gevarieerd. Klassieke bezienswaardigheden, moderne kunst, architectuur en festivals . Rustig wandelen en eeuwenoude kastelen bezoeken, avontuurlijk op pad en wildwatervaren in de bergen of gewoon lekker feesten: het kan allemaal!

 

Centraal gelegen

Duitsland is een heerlijk vakantieland om er even tussenuit te gaan. Het ligt op zeer korte afstand van Nederland. U heeft dus geen last van lange reistijden. Duitsland is een republiek in het midden van Europa. In het Noordwesten en Noorden ligt de kustlijn van de Noordzee. In het Oosten grenst Duitsland aan Polen en Tsjechië, in het Zuiden liggen Oostenrijk en Zwitserland en in het Westen van Duitsland liggen Frankrijk, Luxemburg, België en Nederland. Duitsland ligt dus erg centraal. Met meer dan 230 inwoners per km2 is Duitsland één van de meest dichtbevolkte landen van Europa.

De Noord- en Oostzeekust

De prachtige stranden  worden in het hoogseizoen druk bezocht. Niet gek met het schone zeewater, de historische badplaatsen, duinen, rivieren en witte zandstranden. Ideaal om te zonnen, zwemmen, zeilen en windsurfen.

Het weer aan de Noordzeekust verandert veel. Voor surfers en zeilers zijn de harde wind en hoge golven een paradijs. Voor gezinnen, watersporters en rustzoekers is de Oostzeekust fijner. Het weer is er minder onstuimig en er zijn veel populaire badplaatsen die u kunt bezoeken. U kunt de Noord- en Oostzeekust makkelijk bereiken met de auto. Natuurlijk kunt u ook gebruik maken van het openbaar vervoer. De verschillende eilanden bereikt u door de afvaarten, die dagelijks gaan. Let er wel op dat een aantal eilanden autovrij zijn.

Divers landschap met gematigd zeeklimaat

Het klimaat  is te vergelijken met het klimaat in Nederland. In de winter kunnen de temperaturen erg dalen, terwijl het in de zomer aangenaam warm kan zijn. In Duitsland heeft u te maken met een gematigd zeeklimaat. Wanneer er in de zomer een tropische wind door het land waait kunnen de temperaturen nog hoger oplopen.

Het eiland Helgoland is een van de zonnigste plaatsen van Duitsland. De warme golfstroom om het eiland geeft het een mild klimaat.

Het landschap in Duitsland is heel divers en te verdelen in drie delen. In het Noorden is het landschap vaak vlak en soms wat heuvelachtig. De groene velden en de heuvels bij de bossen maken het landschap prachtig.

Meer naar het zuiden begint het Duitse middelgebergte, een prachtig gebied met veel bos. De heuvels worden afgewisseld met bergen en diepe dalen, die zijn uitgesneden door rivieren uit de Alpen zoals de Rijn.

Ten hoogte van Stuttgart begint het alpenvoorland. Bij de grens van Oostenrijk gaat dit landschap over in het hooggebergte, de Alpen.

Park Hochsauerland

Boek bij ons uw centerparcs vakantie in Duitsland

Bier en wijn liefhebbers

Het is een paradijs voor de echte bierliefhebbers. Duitsland bezit 40 procent van het totaal aantal bierbrouwerijen in de wereld. Alleen in Beieren zijn er al 800 te vinden. Een aanrader zijn de speciale ‘bier-touren’ die u langs de biergeschiedenis van Duitsland voeren. Iedere streek heeft zijn eigen karakteristieke biersoort. De wijnen in Duitsland zijn ook heerlijk. Neem bijvoorbeeld de wijnen uit het Riesling-gebied. De witte druiven zijn door het koudere klimaat het beste. Het aantal rode wijnen is helaas beperkt.

Bomvolle evenementenkalenders

Duitsland is een land waar altijd wel iets te beleven. Een bomvolle evenementenkalender zorgt het hele jaar door voor geweldige evenementen van topklasse. Geniet van sport, show, kunst, muziek, theater, film, diverse feesten en festivals. Het ene evenement is nog niet voorbij of de volgende begint al. Voor iedereen is er iets naar zijn smaak. Op grote of kleine podia, in steden of dorpen, in grote concerthallen of in de openlucht. U zult ontdekken dat er zoveel te beleven is in Duitsland, dat u zeker nog eens terug wil komen!

Goede touroperators om uw vakantie in Duitsland te boeken zijn: